Britas salong

Britas salong

Carl och Elise Eldhs dotter Brita Eldh (1907-2000) omvandlade sin fars ateljé till museum efter hans bortgång på 1950-talet, och drev länge verksamheten ensam samtidigt som hon bodde i en tillbyggnad vid museet. Brita var verksam på platsen i över 30 år och hennes betydelse går inte att underskatta. Museet som det ser ut idag – med nuvarande urval, presentation av samlingar, tillhörigheter och konstverk är till stor del hennes verk.

Under sin tid på museet drev Brita kultur-, poesi- och musikkvällar, där hon bjöd in till upplevelser och liveframföranden bland konstverken. Denna del av museets historia återupplivar vi nu i en serie salonger, som en hommage till Brita Eldh, hennes liv och arbete.

Bland skulpturer och andra efterlämnade tillhörigheter, möter musiker, författare och konstnärer nu publiken i en serie salonger. Fokus ligger på ett direkt tilltal och en förtätad atmosfär.

Salongsprogram
Britas salong: El Perro Del Mar

Britas salong: El Perro Del Mar

26 april 18:00–19:30
I snart tjugo års tid har El Perro del Mar varit en av svensk popmusiks mest särpräglade artister. Nu kommer den internationellt uppmärksammade sångerskan och kompositören till Carl Eldhs Ateljémuseum
Performance
Tidigare program
Britas salong: Melanie Kitti, Johanne Lykke Naderehvandi och Anna Rieder

Britas salong: Melanie Kitti, Johanne Lykke Naderehvandi och Anna Rieder

6 april 18:30–20:00
Till öppningen av utställningen Jag har skalat av mig med konstnären Melanie Kitti bjuder vi in till vårens första litteratursalong.
Performance
Britas salong: Stella Explorer

Britas salong: Stella Explorer

20 december 2023 17:30–19:00
Under en av årets mörkaste dagar och på tröskeln till midvintersolståndet bjuder Carl Eldhs Ateljémuseum in till en musikalisk salong med den högaktuella artisten Stella Explorer och harpisten Pauline Burke
Britas salong: Shida Shahabi 

Britas salong: Shida Shahabi 

16 november 2023 17:30–19:00
Carl Eldhs Ateljémuseum bjuder in till en musikalisk salong med högaktuella kompositören och pianisten Shida Shahabi, tillsammans med Gerda Holmquist på cello.
Britas salong: Ett fikon av Ingela Ihrman

Britas salong: Ett fikon av Ingela Ihrman

24 augusti 2023 16:00–17:00
I Ingela Ihrmans performance Ett fikon väcks de skulpturala fikonhalvorna till liv. Ett fikon är en tyst föreställning i en akt, både en tillblivelse och ett sönderfall.
Britas salong: Various Artists

Britas salong: Various Artists

21 juni 2023 17:30–19:00
Carl Eldhs Ateljémuseum bjuder in till Various Artists första spelning i Stockholm!  I den över hundra år gamla ateljén bjuder bandet, som består av performancekonstnären Fatima Moallim, kompositören och röstkonstnären

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

Ta del av inbjudningar till vernissage, utställningar, program och nyheter.