Besök

Öppettider 

Ordinarie öppettid kl. 12.00–16.00
April: lördag–söndag
Maj: torsdag–söndag
Juni, juli, augusti: tisdag–söndag
September: torsdag–söndag
Oktober: lördag–söndag
November–Mars: Inget ordinarie öppethållande

Övrig tid året runt är museet öppet för bokade gruppvisningar och vid program.

Helgdagar

Stängt midsommarafton men öppet övriga helgdagar som infaller under ordinarie öppettid.

Entréavgift

Ordinarie entré 120 kr
Studerande, pensionär 100 kr
Barn och ungdom (0–15 år) fri entré
Kulturarvskortet (Svenskt Kulturarv): 50 % rabatt på ordinarie entré
Fri entré: ICOM, SMI (Stockholms museiinformatörer), RSM (Riksförbundets Sveriges museer), SVB-nyckeln, Press. Ledsagare med intyg.

Allmän visning ingår i entrépriset.

Betalning kan göras via betalkort, kreditkort eller swish. Kontanter hanteras inte i museet.
Förköp via billetto endast vid vissa evenemang.

Hitta hit

Museet finns på Lögebodavägen 10 i Bellevueparken, på höjden mellan Wenner-Gren Center och södra Brunnsviken. Följ gröna skyltar genom parken.

Allmänna kommunikationer

T-banans gröna linje alternativt pendeltåg till Stockholm-Odenplan och därefter 15–20 minuters promenad. Från Odenplan kan man också åka vidare med buss 2 mot Norrtull eller 515 mot Sundbybergs station till hållplats Sveaplan.

För buss 50 mot Stora Lappkärrsberget/Universitetet som passerar Odenplan gäller hållplats Roslagstull (på Ingemarsgatan) och därefter 5–10 minuters promenad.

Från centrala Stockholm kan man buss 57 mot Frösundavik, hållplats Sveaplan.

T-banans röda linje till Tekniska högskolan och promenad längs Vallhallavägen i riktning mot Roslagstull är ytterligare ett alternativ.

Bil och parkering

Kör Roslagsvägen norrut från Stockholm mot Albano, gör u-sväng vid rödljuset vid Kräftriket, fortsätt i högerfilen tillbaka mot stan. Sväng till höger från Roslagstulls rondell/trafikplats uppför backen genom Bellevuevägens allé. Passera de gula byggnaderna, Pasch malmgård, och fortsätt ytterligare en bit. Museet ligger på höger sida, i början av backen ner mot Brunnsviken. Parkering max 2 timmar i direkt anslutning till museet. Avgift betalas i automat eller via Stockholm Stads parkerings-app. I övrigt hänvisas till parkeringar i närområdet som t.ex. Brunnsviksvägen och vid Wenner-Gren Center.

Tillgänglighet 

Trädgårdens gångstråk är grusbelagda. Museets entré nås via en trappa med ledstång och två låga steg. Ramp för rullator och rullstol finns. Museibyggnaden är i ett plan och har genomgående låga trösklar. Besöks-wc är inte tillgänglighetsanpassad och nås via en smal passage.

Hundar är varmt välkomna kopplade i trädgården men inte inne i ateljén, ledarhund undantaget. Barnvagnar kan lämnas i trädgården, begränsad plats under tak. Det är inte möjligt att ta med barnvagnar i museet.

Visning

Varje heltimme under allmänt öppethållande erbjuds visning om ca 20 minuter. Ingår i entrépriset.

Bokad visning

Gruppvisning 60 minuter för max 30 personer bokas under tider när museet inte är öppet för allmänheten.

Vardag kl. 09.00–16.00: 2.000 kr
Vardag kl. 16.15–20.00: 3.000 kr
Helg kl. 09.00–20.00: 3.000 kr
Pris inklusive entréavgift
Språktillägg visning på engelska: 400 kr

Skulpturvandring

Tematiska stadsvandringar med fokus på offentlig konst, ca 90 minuter för max 30 personer.

Vardag kl. 09.00–16.30: 2.500 kr
Vardag kl. 16.30–20.00: 3.400 kr
Helg kl. 09.00–20.00: 3.400 kr
Språktillägg visning på engelska: 400 kr

Skolprogram

Visningar för förskola och alla årskurser kan bokas under tider när museet inte är öppet för allmänheten. Skulpturvandringar kan bokas valfri tid vardagar 09.00–16.00.

Läs mer och boka våra skolprogram

Butik

I museets butik finns bland annat gipsstatyetter, affischer, vykort och utvald litteratur. Öppet som museet och i samband med bokade gruppvisningar och program.

Fika

Dryck och fikabröd finns för självservering med sittplatser i trädgården i samband med allmänt öppethållande.

Barn och familj 

Barnspår finns att låna i entrén. Familjeprogram med skapande och visningar riktade till barn återfinns under rubriken program i huvudmenyn.

Fotografering 

Konstverken i museet och trädgården är skyddade av upphovsrätt (SFS 1960:729). Otillåten publicering medför ersättningsskyldighet och/eller skadestånd.

Det är tillåtet att fotografera för privat bruk men inte filma, använda blixt eller stativ. Tänk på att inte publicera bilder med museets personal eller andra personer utan deras medgivande (GDPR). Tagga gärna #carleldhsateljemuseum @carleldhsateljemuseum

Tillstånd för fotografering och publicering, även i redaktionellt syfte om museets innehåll eller verksamhet ansöks om per mejl till info@eldhsatelje.se.

Vigsel

Borgerlig vigsel kan bokas i ateljén, med särskilda förbehåll. För större arrangemang kan vigsel ordnas i trädgården.

Lokaluthyrning

Det är möjligt att hyra trädgården i samband med bokning av visning. Mat och dryck kan serveras utomhus och ordnas av den som bokar. Begränsad plats under tak. Pris efter förfrågan.

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

Ta del av inbjudningar till vernissage, utställningar, program och nyheter.