Loading Events
  • This event has passed.

Skolprogram

Boka ett skolprogram som leds av erfarna konstpedagoger och anknyter till skolans läroplan. Museisamlingen och byggnaden såväl som den omkringliggande miljön ger möjliga ingångar till skolämnen som bland annat historia, bild och slöjd. Ateljén erbjuder en lugn och trygg miljö för eleverna då visningarna sker utanför öppettid.

Förskola och förskoleklass

SkulpturformerSkulpturkroppar och Skulptursaga är visningar i museet. Vandringar på samma teman görs i Humlegården, Observatorielunden och Kristinebergs slottspark.

Skulpturformer har fokus på former där vi hjälper barnen att se och skilja mellan olika former. I verkstaden arbetar vi med lera eller papper.
Skulptursaga fokuserar på fantasi och rörelse – hur konstverk kan ”berätta” något eller hur man kan skapa en berättelse utifrån dem. I verkstaden arbetar vi med lera.
Skulpturkroppar har fokus på hur Eldh avbildar kroppar, vad säger ”kroppsspråket” och vilka känslor kan det handla om. Verkstadsuppgiften består av att skapa en figur i rörelse.

Åk 1–3

Visningen Skulptur, plats och rörelse är en undersökning av platsen där vi tittar närmare på skala, form och material i ateljén. Vandringen i Humlegården har tema form, i Observatorielunden är temat kroppar.

Åk 4–9 och gymnasiet

Skulpturens form och teknikSkulpturens många ansikten och Stadsrummets skulpturer är visningar i ateljén där vi tittar närmare på form, skulpturteknik samt konst i det offentliga rummet. Skulpturvandringar görs i olika stadsdelar bl.a. Norrmalm, i City och på Djurgården beroende på valt tema.

Minnandets monument – ett skolprogram för gymnasiet

Minnandets monument är ett skolprogram som behandlar idén om monument, och ställer frågor om hur historia skrivs, särskilt i offentliga rum. Visningen utgår ifrån Carl Eldhs konstnärskap, men eleverna får också ta del av andra exempel på historiska och samtida monument.

Under visningen får eleverna vara med och reflektera kring monumentets roll i samhället och göra enkla övningar i bildanalys. Efter besöket på Carl Eldhs Ateljémuseum har eleverna fått uppleva äldre och samtida konst, och utforskat kopplingen mellan verk i museet och på offentliga platser. De får också fundera på vad olika monument kan berätta om sin samtid och hur de fortsatt kan påverka oss idag.

Visningen passar elever på gymnasiet och tar ca 90 minuter.

Efter visningen att får du som lärare extramaterial som ni kan arbeta vidare med i klassen. Visningen och de efterföljandet uppgifterna kan passa inom olika ämnen, såsom bild, historia och samhällskunskap.

Programmet har utvecklats genom stöd från Region Stockholm.

Priser och bokning

Nedanstående priser gäller endast för grundskolan. Övriga skolor se Bokade visningar

Visning 60 minuter, max 30 personer. Vardag kl. 09.00–16.00: 1.000 kr
Visning med verkstad 90 minuter, max 30 personer. Vardag kl. 09.00–16.00: 1.500 kr

Skulpturvandring 60 minuter, max 30 personer. Vardag kl. 09.00–16.00: 1.000 kr
Skulpturvandring 90 minuter, max 30 personer. Vardag kl. 09.00–16.00: 1.500 kr

Språktillägg visning eller skulpturvandring på engelska: 400 kr

Minnandets monument – ett skolprogram för gymnasiet: 1.500 kr

Förfrågningar om skolprogram med önskemål om datum och starttid skickas till info@eldhsatelje.se
Det går även bra att kontakta museet per telefon, 08 612 65 60.Relaterat
Britas salong: El Perro Del Mar

Britas salong: El Perro Del Mar

26 april 18:00–19:30
I snart tjugo års tid har El Perro del Mar varit en av svensk popmusiks mest särpräglade artister. Nu kommer den internationellt uppmärksammade sångerskan och kompositören till Carl Eldhs Ateljémuseum
Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

16 maj–
29 september
Med betoning på ateljé är Carl Eldhs Ateljémuseum glada att till sommaren bjuda in konstnären Malin Gabriella Nordin, främst uppmärksammad för sina färgstarka abstrakta målningar och organiska kompositioner.