Loading Events
  • This event has passed.

Påsklovsverkstad

6 april-7 april

Evenemangs-serie Evenemangs-serie (Se allt)

Inspirerad av Carl Eldhs gipsskulpturer och Melanie Kittis freskmålningar kan du skapa i museets verkstad. Välj att måla ett motiv i freskstil eller måla en gjuten gipsform.

Melanie Kitti (f. 1986) ställer ut sin konst i ateljén där Carl Eldh (1873-1954) en gång arbetade. Hon arbetar i en teknik som kallas ”Al fresco” vilket betyder att man målar på fuktig kalkputs. Tekniken har använts av konstnärer långt tillbaka i tiden och kan bland annat ses i kyrkorum. I verkstaden arbetar vi med gips och vattenfärger för att lite efterlikna freskmåleri. Carl Eldh arbetade i gips för både stora och små arbeten vilket man kan se många exempel på i museet.

Drop-in i mån av plats. Passar åldrarna 6 år och uppåt.Relaterat
Britas salong: El Perro Del Mar

Britas salong: El Perro Del Mar

26 april 18:00–19:30
I snart tjugo års tid har El Perro del Mar varit en av svensk popmusiks mest särpräglade artister. Nu kommer den internationellt uppmärksammade sångerskan och kompositören till Carl Eldhs Ateljémuseum
Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

16 maj–
29 september
Med betoning på ateljé är Carl Eldhs Ateljémuseum glada att till sommaren bjuda in konstnären Malin Gabriella Nordin, främst uppmärksammad för sina färgstarka abstrakta målningar och organiska kompositioner.