Loading Events
  • This event has passed.

Kulturnatten: Anden av Fathia Mohidin

23 april 2022 18:00-24 april 2022 00:00

Under Kulturnatten 2022 presenterar vi ljudverket Anden av konstnären Fathia Mohidin i en version som tagits fram särskilt för den unika miljön som utgör Carl Eldhs ateljémuseum. 

Bland de flera hundra skulpturerna frammejslade under Eldhs konstnärliga karriär, hörs andhämtning, flämtningar och pustanden. Vilken aktivitet som framkallar lätena i Mohidins ljudverk är inte alltid givet: men oavsett om det är ansträngning, eftergift eller vällust är det i andetaget som kroppen tar in anden, här fylls kroppen av liv.

Fathia Mohidin intresserar sig för den fysiska kroppen i arbete, och vilka värderingar och ideal som är med att forma våra kroppar. I mötet med Eldhs ofta idealiserade och vitala skulpturer väcks nya perspektiv. Många av dem är tillkomna under tidigt 1900-tal då oförnuftiga kroppar skulle underordnas den förnuftiga samhällskroppen. Hur lever synen på den starka och hälsosamma kroppen vidare i vår tid? Vilka konsekvenser får dessa ideal?

Välkommen!

 

Om konstnären

I Fathia Mohidins (f. 1985) arbete vävs medier som video, ljud och skulptur samman med omfattande research i större installationer. Hon vänder sig kontinuerligt till sport och träning som utgångspunkt för att reflektera över kroppen i relation till politiska, sociala och ekonomiska strukturer.

Om Kulturnatten 2022

Med fler aktörer än någonsin får du chansen att uppleva Stockholms breda kulturliv genom både fysiska program och digitala livesändningar, mellan 18:00 – 24:00 med fritt inträde.
Läs mer om programmet på kulturnattens hemsida.Relaterat
Britas salong: El Perro Del Mar

Britas salong: El Perro Del Mar

26 april 18:00–19:30
I snart tjugo års tid har El Perro del Mar varit en av svensk popmusiks mest särpräglade artister. Nu kommer den internationellt uppmärksammade sångerskan och kompositören till Carl Eldhs Ateljémuseum
Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

16 maj–
29 september
Med betoning på ateljé är Carl Eldhs Ateljémuseum glada att till sommaren bjuda in konstnären Malin Gabriella Nordin, främst uppmärksammad för sina färgstarka abstrakta målningar och organiska kompositioner.