Loading Events
  • This event has passed.

Gratis jubileumsvandringar vid Stockholms stadshus 19-21 juni

19 juni 2023-21 juni 2023

Länk: läs mer på Stockholms stadshus hemsida 

När Stockholms stadshus invigs midsommarafton 1923 har arbetet på platsen pågått i många år. Konsten är en viktig del av byggnaden men även i den uppskattade trädgården vilket hör ihop med idén om ett allkonstverk. Trädgårdsrummet kan betraktas som en förlängning av byggnaden.

Bland konstverken märks idag bland andra Sången och Dansen, Carl Eldhs bronsstatyer nära vattnet, som ofta agerar bakgrundssiluett i fotografier från platsen.

Vissa konstverk känns självklara på sin plats, som de alltid funnits där, men vägen fram tills att de placerades där kan vara vindlande. Hur valdes konsten och konstnärerna ut, vad finns mer att berätta om motiven och hur gjordes de tekniskt?

Under jubileumsåret 2023 vill vi berätta mer ingående om den fantastiska konsten i Stadshusträdgården. Under jubileumsveckan i juni kommer allmänna vandringar arrangeras. En något längre vandring som sträcker sig från Rådhuset till Stadshuset kommer erbjudas dels för bokning, dels arrangeras för allmänheten under perioden maj–oktober.

 Relaterat
Britas salong: El Perro Del Mar

Britas salong: El Perro Del Mar

26 april 18:00–19:30
I snart tjugo års tid har El Perro del Mar varit en av svensk popmusiks mest särpräglade artister. Nu kommer den internationellt uppmärksammade sångerskan och kompositören till Carl Eldhs Ateljémuseum
Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

16 maj–
29 september
Med betoning på ateljé är Carl Eldhs Ateljémuseum glada att till sommaren bjuda in konstnären Malin Gabriella Nordin, främst uppmärksammad för sina färgstarka abstrakta målningar och organiska kompositioner.