Loading Events
  • This event has passed.

D e kroniskt – läsning & samtal med Caroline Ringskog Ferrada-Noli

24 november 2022 17:30-19:30

Ta på tjocktröjorna och halsdukarna och välkomna till läsning och författarsamtal med Caroline Ringskog Ferrada-Noli, aktuell med den nya romanen D e kroniskt i Carl Eldhs Ateljémuseum. Samtalet leds av Essy Klingberg, kulturskribent.

Tid och tillstånd löper som röda trådar genom Caroline Ringskog Ferrada-Nolis roman. Långvårdens diskmaskin, salivtallrikar, Folk och rövare i Kamomilla stad, piss, 90-talets ironi, barnhuvuden och glänsande katrinplommon utgör koordinater i ett flöde av minnesbilder ur Annes liv i en roman där köttet och samhällskroppen tycks lika obotligt inflammerad.

Från Järva till Bellevue skriver Caroline Ringskog smärtans genealogi och punkterar idén om livet som en succé.

Bland resliga kroppar i gips, och hyllor fyllda av kända och bortglömda öden samtalar vi om boken och Carolines skrivandeprocess. Vi bjuder på förfriskningar och tilltugg på museets loggia.

30 platser finns till tillfället. Biljettpris 100kr fullpris/80kr reducerat, inkluderar entré till museet. OBS! Förboka biljett via Billetto (länk).

Vi öppnar dörrarna till museet 17.30, samtalet börjar kl. 18.

Välkomna!Relaterat
Britas salong: El Perro Del Mar

Britas salong: El Perro Del Mar

26 april 18:00–19:30
I snart tjugo års tid har El Perro del Mar varit en av svensk popmusiks mest särpräglade artister. Nu kommer den internationellt uppmärksammade sångerskan och kompositören till Carl Eldhs Ateljémuseum
Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

16 maj–
29 september
Med betoning på ateljé är Carl Eldhs Ateljémuseum glada att till sommaren bjuda in konstnären Malin Gabriella Nordin, främst uppmärksammad för sina färgstarka abstrakta målningar och organiska kompositioner.