Loading Events
  • This event has passed.

Britas salong: Various Artists

21 juni 2023 17:30-19:00

Carl Eldhs Ateljémuseum bjuder in till Various Artists första spelning i Stockholm! 

I den över hundra år gamla ateljén bjuder bandet, som består av performancekonstnären Fatima Moallim, kompositören och röstkonstnären Sofia Jernberg och arrangören och musikjournalisten Elena Wolay, på en platsspecifik performance med teckning, röst, förinspelade ljudbilder och fiol. För detta tillfälle gästas Various Artists av konstnären Ida Idaida.

Om Various Artists

Various Artists är från början tänkt att vara i konstant förändring, med uppsättningar som växlar från tillfälle till tillfälle. Projektet rör sig i gränslandet mellan konst och musik, och tonvikten ligger på improvisation. Konstnärerna låter den spontant skapade musiken och konsten leda dem in i det okända utan säkerheten som kommer med förutbestämda planer. En föreställning kan innehålla så olikartade element som teckning både visuellt och ljudet av pennor på papper, poesi och röstkonst.

Projektet föddes när existentiell ångest och scenskräck drabbade Fatima Moallim strax innan en konstperformance. Då bestämde sig Jernberg och Wolay för att följa med henne upp på scenen i en solidaritetshandling. Där improviserade de fram en ad hoc, multidisciplinär performance kring Fatimas verk. Konceptet visade sig vara en succé och nu har det fått nytt liv i skepnad av Various Artists. Namnet passar både i bokstavlig mening – medlemmarna är alla aktiva i den svenska konstscenen – och i den praktiska betydelsen som termen används på generiska credits på musiksamlingar, för att beteckna att det är ett kollektiv av enskilda konstnärer snarare än en tydligt definierad enhet.

Salongen är en del av projektet Britas salong med stöd av Kulturrådet.Relaterat
Britas salong: El Perro Del Mar

Britas salong: El Perro Del Mar

26 april 18:00–19:30
I snart tjugo års tid har El Perro del Mar varit en av svensk popmusiks mest särpräglade artister. Nu kommer den internationellt uppmärksammade sångerskan och kompositören till Carl Eldhs Ateljémuseum
Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

16 maj–
29 september
Med betoning på ateljé är Carl Eldhs Ateljémuseum glada att till sommaren bjuda in konstnären Malin Gabriella Nordin, främst uppmärksammad för sina färgstarka abstrakta målningar och organiska kompositioner.