Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konstnärssamtal: Ingela Ihrman i dialog med poeten Marie Silkeberg

1 juni 2023 17:30-19:00

Välkommen till Carl Eldhs Ateljémuseum för ett konstnärssamtal mellan konstnären Ingela Ihrman och poeten Marie Silkeberg. Utifrån poetens blick vecklas nya perspektiv ut kring konstnärens möte med ateljén och utställningen Miss Brunnsviken. Ett samtal om att betrakta och bli betraktad, skönhet och förfall.

I utställningen, med mestadels nyproducerade verk, möts vi av en samling drottningar, eller åtminstone spåren efter dem, i en lek med idéer om skönhet och kropp. I Ingela Ihrmans konst spänns det förmodat vackra ofta mot något våldsamt, äckligt eller omvälvande.

30 biljetter finns tillgängliga. Biljettpris 120 kr inkluderar entré till museet. Dörrarna öppnas kl.17.30, samtalet börjar kl.18.00.

Om Ingela Ihrman

Ingela Ihrman (f 1985 i Kalmar) är baserad i Malmö men har under vintern och våren 2023 varit stipendiat på Iaspis Konstnärsnämnden och huserat i en ateljé på Maria Skolgata i Stockholm. Med en avväpnande humor och lekfullhet har Ingela Ihrmans konst det senaste decenniet svarat an mot ett behov av att tänka kring frågor som rör mänsklighetens framtid på jorden. Genom handens arbete och närvaron i tidskrävande tekniker, skapas ny mening ur ofta organiska, återvunna och vardagliga material.

Om Marie Silkeberg

Marie Silkeberg debuterade med diktsamlingen Komma och gå 1990 och har därefter gett ut åtta diktsamlingar. Har arbetat som översättare av poeter som Susan Howe, Anne Boyer och Rosmarie Waldrop. Hon har översatt sju böcker av Inger Christensen och tillsammans med Peter Borum sammanställde hon 2018 en bok av Christensens efterlämnade papper. Marie Silkeberg har också under tio år arbetat som professor på Litterär gestaltning, Akademin Valand. Hon är översatt till bland annat engelska med boken Damascus, Atlantis 2021.

 Relaterat
Ateljéträdgården - program under Tusen Trädgårdar

Ateljéträdgården – program under Tusen Trädgårdar

Program med visningar av trädgården och sagostund för barn.