Loading Events
  • This event has passed.

Adventsöppet i ateljén

2 december 2023-3 december 2023

Under den första adventshelgen öppnar museet upp för besök i den vintervilande ateljén. Under dagens visningar av ateljén berättar museets pedagoger om ett urval verk i samlingen, byggnaden och Carl Eldh. I verkstaden får du hjälp att skapa dekorationer i gammaldags stil. Det finns något som passar alla åldrar, tillsammans kan ni skapa fina ting som håller för många högtider framöver. För yngre barn finns ett särskilt julspår som ett sätt att upptäcka museet på.

För den som behöver julklapps- och presenttips så finns bland annat handgjutna tjärljus, handstöpta honungsljus, teer, närodlad honung, gipsstatyetter och material för eget skapande i museibutiken. Där finns även ”skattkistan” för extra fina fynd.

Utomhus, på museets loggia, dukas det upp alkoholfri glögg med tillbehör.

Visning av ateljén, ca 25 minuter, kl. 13, 14, 15 ingår i entréavgiften.

Varmt välkomna!Relaterat
Britas salong: El Perro Del Mar

Britas salong: El Perro Del Mar

26 april 18:00–19:30
I snart tjugo års tid har El Perro del Mar varit en av svensk popmusiks mest särpräglade artister. Nu kommer den internationellt uppmärksammade sångerskan och kompositören till Carl Eldhs Ateljémuseum
Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

16 maj–
29 september
Med betoning på ateljé är Carl Eldhs Ateljémuseum glada att till sommaren bjuda in konstnären Malin Gabriella Nordin, främst uppmärksammad för sina färgstarka abstrakta målningar och organiska kompositioner.