Loading Events
  • This event has passed.

Ansamlingar – performance av Gideonsson/Londré och finissage för utställningen Släpljus

23 september 2022

Varmt välkommen till en kväll med performance och samtal med konstnärsduon Gideonsson/Londré, samt finissage för utställningen Släpljus (öppen t o m 2 oktober). Denna kväll har museet fri entré, och vi bjuder på höstig dryck på loggian.
 
Konstnärsduon Gideonsson/Londré arbetar för att hitta en gemensam kropp att producera kunskap och erfarenhet genom, som går bortom den individuella intentionen. Nu presenterar de en ny performance utifrån den kontinuerliga omsorg som krävs för att försöka motstå nedbrytning, och Carl Eldhs Ateljémuseum som en plats för bevarande.
 
På en karta över museet har konstnärsduon låtit museets pedagoger notera sina kroppsliga upplevelser av att vara i relation till museiföremålen, den omgivande miljön, och rörelsen som sker under de guidade visningarna. Gideonsson/Londré är intresserade av hur upplevelserna kan härbärgeras i kroppen som konserverande metod, något som öppnar upp för andra former av lagring och överföringar, där bevarandet blir något ständigt pågående. En undersökning av hur en kropp kan agera som behållare för en framtida förvaring.
 
Välkomna!


Relaterat
Britas salong: El Perro Del Mar

Britas salong: El Perro Del Mar

26 april 18:00–19:30
I snart tjugo års tid har El Perro del Mar varit en av svensk popmusiks mest särpräglade artister. Nu kommer den internationellt uppmärksammade sångerskan och kompositören till Carl Eldhs Ateljémuseum
Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

16 maj–
29 september
Med betoning på ateljé är Carl Eldhs Ateljémuseum glada att till sommaren bjuda in konstnären Malin Gabriella Nordin, främst uppmärksammad för sina färgstarka abstrakta målningar och organiska kompositioner.