Loading Events
  • This event has passed.

Britas salong: Vårkonsert med Linnéa Talp

30 mars 2023 17:30-19:00

Carl Eldhs Ateljémuseum smygöppnar för säsongen genom att bjuda in till en instrumental vårkonsert med kompositören Linnéa Talp. Bland hundratals skulpturer i ateljén uppförd år 1919, ljuder Linnéa Talps elektroniska orgel i en pånyttfödelse av de kultursalonger som tidigare arrangerades av museets grundare Brita Eldh (Carl och Elise Eldhs dotter).

Linnéa Talp är kompositör och musiker baserad i Stockholm. Våren 2022 släpptes hennes instrumentala solo-debut ”Arch of Motion”, musik som kretsar kring ett utforskande av kyrkorgeln, med subtilt invävda inslag av instrument som röst, basklarinett, flöjt och trombon.

Processen inleddes under ett residens på Ställbergs Gruva sommaren 2020, och har till stor del handlat om att försöka skapa en utvidgad musikalisk rörelse med utgångspunkt i andning och kroppslig närvaro. Skivan är producerad tillsammans med Alex Zethson och utgiven på skivbolaget Thanatosis.

30 biljetter finns tillgängliga för denna konsert. Biljettpris 120 kr inkluderar entré till museet. Dörrarna öppnas kl.17.30, konserten börjar kl.18.00.

Köp biljetter här – länk till Billetto.

Konserten är en del av projektet Britas salong med stöd av Kulturrådet.

Varmt välkomna!

 Relaterat
Britas salong: El Perro Del Mar

Britas salong: El Perro Del Mar

26 april 18:00–19:30
I snart tjugo års tid har El Perro del Mar varit en av svensk popmusiks mest särpräglade artister. Nu kommer den internationellt uppmärksammade sångerskan och kompositören till Carl Eldhs Ateljémuseum
Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

Kommande: Sommarutställning Malin Gabriella Nordin

16 maj–
29 september
Med betoning på ateljé är Carl Eldhs Ateljémuseum glada att till sommaren bjuda in konstnären Malin Gabriella Nordin, främst uppmärksammad för sina färgstarka abstrakta målningar och organiska kompositioner.