Barn och familj

Barnvisning_Eldhs_atelj.jpgMuseet har fri entré för barn till och med 15 år, se våra öppettider. Alla besökare i museet tas emot med en visning, som även vänder sig till barn.

Med hjälp av aktivitetsboken Pyssla med Carl Eldh kan barn i olika åldrar lära sig mer om Eldhs bildvärld och om skulptur. Om man vill gå på upptäcktsfärd i ateljéträdgården finns en skulpturjakt att låna i entrékassan.

Sommartid har museet ett enkelt kafé med självservering och sittplatser i trädgården. Där går det även går bra att äta medhavd matsäck.

Eldhs ateljé saknar skötbord och det är inte möjligt att ta med barnvagn in i museibyggnaden pga. det begränsade utrymmet, men den kan istället parkeras på museets gårdsplan eller loggia.

Familje- och temadagar
På lov och helger arrangeras familje- och temadagar i museet och ateljéträdgården med visningar och skapande verkstad, se kalendariet för mer information.

Barngrupper
Skolor och privata barngrupper kan beställa visningar av museet på valfri tid året runt (utanför ordinarie öppettid) med eller utan skulpturverkstad. Våra duktiga konstpedagoger anpassar visningar och verkstadsuppgifter efter barnens ålder och önskemål. Speciella temavisningar erbjuds även, se våra skolprogram, liksom visningar av sommarsäsongens tillfälliga utställning.

Skulpturjakt.jpgEn beställd barnvisning tar omkring
60 minuter och kostar 1 000 kr på dagtid, vardagar inklusive entré och en visning med verkstad tar omkring 90 minuter och kostar
 1 500 kr.  Museets gruppvsiningar/verkstad för barn beställs utanför ordinarie öppettid och leds av erfarna konstpedagoger.
Max 25-30 barn/visning/verkstad (0-18 år), stora grupper delas i två.

Skulpturvandringar
Vi arrangerar även skulpturvandringar för barn, bl.a. i Humlegården, som tar avstamp i frågan: Vad är skulptur? Läs mer här om våra skulpturvandringar .

Mer information
Har Du frågor om vår verksamhet för barn och unga eller vill boka en visning/vandring/verkstad, kontakta vår intendent Elle-Kari Gustafsson på 08-612 65 60 eller ellekari.g@eldhsatelje.se.

Spara

Spara

Spara

Spara


Choose language
segb

Aktuellt

Kulturarvsdagen. Under Kulturarvsdagen söndagen den 12 september…»

Nytt i butiken. Tygkasse med motiv Drömmen finns nu att köpa i…»

Öppettider i höst. Med september kommer ändrade öppettider…»

Öppettider

Öppet kl.12-16; 
tor-sön (sept), inkl. ons 1 sept
sön (okt)
tor-sön (maj).
tis-sön (juni-aug), inkl.tis 31 aug
Tillsvidare drop in, begränsat insläpp enl. rådande restriktioner. Platsbiljett delas ut vid kö, ingen förbokning.

Försiktighetsåtgärder i coronatider.

facebook_30x30.png Följ oss på Facebook

instagram_30x30.png Följ oss på Instagram

yt_icon_rgb_30x42px.png Följ oss på YouTube

Besöksadress
Lögebodavägen 10
Bellevueparken,
Stockholm

Postadress
Carl Eldhs Ateljémuseum
Lögebodavägen 10
SE-113 47 STOCKHOLM

Telefon
+46-(0)8-612 65 60

Hemsida och e-post 
www.eldhsatelje.se
info@eldhsatelje.se