Loading Events

Boka skulpturvandring

Välkommen att boka en skulpturvandring under perioden april–oktober. Vi vandrar på Kungsholmen, Djurgården, Östermalm, Norrmalm, Södermalm samt i Vasastan och i City. De tematiska stadsvandringar med fokus på offentlig konst leds av museets konstpedagoger.

Kostnad för privat vandring (90 min), max 30 personer:
Vardag kl. 09.00–16.30: 3.000 kr
Vardag kl. 16.30–20.00: 4.000 kr
Helg kl. 09.00–20.00: 4.000 kr
Språktillägg visning på engelska: 500 kr

Förfrågningar om vandring med önskemål om datum och starttid skickas till info@eldhsatelje.se.
Det går även bra att kontakta museet per telefon, 08 612 65 60.

Kända skulptörers stad – skulpturvandring i city
Centrala Stockholm bjuder på en skulpturvandring bland kändisar – både motiv och konstnärer. Är du nyfiken på att få veta mer om Marianne Lindeberg DeGeers kaniner i Kungsträdgården, männen bakom Molins och Eldhs fontän och diskutera Wallenbergmonumentet vid Nybroplan är det här vandringen att gå.

Monumentets död – skulpturvandring i city
Följ med på en resa genom olika århundraden och diskuterar tolkningar av konst. Under vandringen tittar vi närmare på bland annat Wallenbergmonumentet som upprört känslor i över 20 år samt verk på temat demokrati och miljö som kanske inte vållat någon större debatt.

Att skriva historia med konst – skulpturvandring på Djurgården
Konsten vi möter i staden är som en föränderlig historiebok där nya sidor tillkommer när konst adderas och perspektiven förändras. Hur ges kvinnornas historia plats? Hur ser vi på ryttarstatyer idag och vad hade de för betydelse när de var nya? Följ med på en vandring bland stort och smått, gammalt och nytt.

Konst till nytta och nöje – skulpturvandring på Kungsholmen
Fjärilen fungerar som vindskydd, en annan skulptur som vilstol och en abstrakt form är en lekskulptur. Från parkens användarvänliga konst går vandringen förbi byggnader vars arkitektur och utsmyckningar har både tydliga historiska referenser och mer dolda berättelser.

Syskonhusen rådhuset och stadshuset – skulpturvandring på Kungsholmen
Nästan som syskon, både lika och olika, är rådhuset och stadshuset. Arkitekterna Carl Westman och Ragnar Östberg var konkurrenter och kollegor, vilket även gällde de konstnärer som berikade byggnaderna med konst. Följ med på en vandring mellan två byggnader med spännande historia och en detaljrik konstnärlig utsmyckning.

Blicken på offentlig konst – skulpturvandring på Norrmalm
På Tegnerlundens högsta punkt tronar en överdimensionerad August Strindberg. Inte långt därifrån finns en hyllning till författaren Astrid Lindgren i betydligt blygsammare skala. Två kända författare har fått helt olika framtoning. Hur kommer det sig att de skiljer sig så åt? Följ med på en vandring där vi utmanar vårt seende på den offentliga konsten och får veta mer om både upphovspersonerna och deras intentioner med konstverken.

Konst för konstens skull – skulpturvandring på Södermalm
Hyllningar av forna tiders kungar och överhet lyser med sin frånvaro. I den här stadsdelen har mycket av den offentliga konsten i stället fått ta plats för sitt konstnärliga värde. På Mariatorget finns verk av Per Hasselberg och i Fatbursparkens omfattande skulpturprogram möter vi konst av bland andra Peter Linde. Se Södermalm genom konsten på denna vandring över ett långt tidsspann.

Människor i konsten – skulpturvandring i Vasastan
En tankfull pojke, politiker med allvarsam blick, en kvinna glödlampor som en gloria. På olika håll i staden ser vi människor avbildade men kanske inte reflekterar över vilka de är eller varför de finns just där? Följ med på en vandring där vi funderar vidare på det och mycket annat.

Känt, okänt, ökänt – skulpturvandring på Östermalm
Vid Karlaplan breder en örn ut sina vingar.  I ett närliggande kvarter uppenbarar sig en ängel på en profan byggnad. På Östermalmstorg bär en man på vad som verkar vara ett köttstycke. Är du nyfiken på att höra mer om dessa och andra spännande skulpturer, följ med på en vandring där vi tittar närmare på kända, okända och ökända verk.

 

 



Relaterat
Inga inlägg hittades.