Malin Gabriella Nordin
carleldhsateljemalingabriellanordin
9-WEB (kopia)
Carl_Eldhs_ateljé_1929a 1656px
MH_Carl_Eldh_pix_220128_33
Carl Eldhs Ateljémuseum

Välkommen till Carl Eldhs Ateljémuseum. Carl Eldh (1873–1954) var under det tidiga 1900-talet en av Sveriges mest framstående skulptörer. Idag är hans forna ateljé museum och en plats för nya konstnärliga undersökningar. Bland nära femhundra av konstnärens gipser och verk kan du också ta del av nyproducerade utställningar, visningar och program. Sommarutställningen Begynnelser med konstnären Malin Gabriella Nordin pågår mellan 16 maj – 29 september.

Öppet:
tisdag–söndag
kl. 12–16

Gruppbesök bokas utanför allmänt öppethållande, året runt.

Samtliga öppettider

Ordinarie entréavgift 120 kr
Studerande/pensionär 100 kr
0–15 år fri entré

Hitta hit
Lögebodavägen 10
Bellevueparken, Stockholm

Utställningar och programVisa fler
Carl Eldhs samling

Carl Eldhs samling

Museets permanenta utställning består till största delen av skisser och modeller till Carl Eldhs egna verk. Här finns förlagor till statyer, skulpturer, porträttbyster och monument som kan kännas igen från offentliga miljöer och samlingar.
Boka gruppvisning

Boka gruppvisning

Välkommen att boka en gruppvisning, året om utanför museets ordinarie öppettider. Ta del av en unik miljö med konst och arkitektur i fokus.
Skolprogram

Skolprogram

Boka ett skolprogram som leds av erfarna konstpedagoger och anknyter till skolans läroplan. Museisamlingen och byggnaden såväl som den omkringliggande miljön ger möjliga ingångar till skolämnen.
Boka skulpturvandring

Boka skulpturvandring

Välkommen att boka en skulpturvandring under perioden april–oktober. Vi vandrar på Kungsholmen, Djurgården, Östermalm, Norrmalm, Södermalm samt i Vasastan och i City.
Sommarutställning: Begynnelser - Malin Gabriella Nordin

Sommarutställning: Begynnelser – Malin Gabriella Nordin

Med betoning på ateljé är Carl Eldhs Ateljémuseum glada att till sommaren bjuda in konstnären Malin Gabriella Nordin, främst uppmärksammad för sina färgstarka abstrakta målningar och organiska kompositioner.
Upptäck den offentliga konsten i höst – följ med på skulpturvandring

Upptäck den offentliga konsten i höst – följ med på skulpturvandring

Är du nyfiken på den offentliga konsten i Stockholm? Gå med på en guidad skulpturvandring.
NyheterVisa fler
Britas arkiv: kampen om Bellevue

Britas arkiv: kampen om Bellevue

Som intendent tog Brita Eldh mer eller mindre ensam hand om samlingen och huset. Hennes stridbarhet blev synlig när Bellevuehöjden under sjuttio- och åttiotalet hotades av planerna på en motorväg, och på nittiotalet av nya kontorsbyggnader.
Beata Heuman inbjuden att gestalta ny museishop i Carl Eldhs Ateljémuseum

Beata Heuman inbjuden att gestalta ny museishop i Carl Eldhs Ateljémuseum

Den internationellt uppmärksammade och Londonbaserade inredningsdesignern Beata Heuman har bjudits in för att gestalta museets entré tillika museishop, garderob och gästtoalett.
Britas arkiv: Trädgården i Alhambra, Los Angeles

Britas arkiv: Trädgården i Alhambra, Los Angeles

Brita Eldh (1907-2000) var dotter till Carl och Elise Eldh. Hon etablerade 1963 en stiftelse i sina föräldrars namn och drev sedan museet på egen hand fram till tidigt 1990-tal.
Nytt ljus på Brita Eldh

Nytt ljus på Brita Eldh

Under hösten har arbetet med projektet Britas arkiv tagit fart. Med hjälp av en professionell arkivarie har vi kunnat påbörja en omfattande förteckning av materialet som nu sakteliga vecklar ut sig och berättar om Brita Eldhs arbete med att förvandla Carl Eldhs ateljé till ett museum. 

Rekordsommar på Carl Eldhs Ateljémuseum – ökar besöksantalen med 54%

Juni, juli och augusti har slagit alla publikrekord på Carl Eldhs Ateljémuseum och är den historiskt mest välbesökta sommaren sedan museet öppnade 1963.
Två stöd beviljade till nytt arkivprojekt

Två stöd beviljade till nytt arkivprojekt

Stiftelsen Carl och Elise Eldhs Ateljé har beviljats stöd från Riksantikvarieämbetet och Region Stockholm för projektet Britas arkiv. Projektet syftar till att iordningställa ett nytt arkiv för det material som Carl Eldhs dotter och ateljémuseets grundare Brita Eldh lämnade efter sig.

Sara Bourke har utsetts till ny chef för Carl Eldhs Ateljémuseum

Sara Bourke har utsetts till ny chef för Carl Eldhs Ateljémuseum och efterträder Joanna Nordin som blivit rekryterad som konstnärlig ledare för Bonniers Konsthall.

Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev

Ta del av inbjudningar till vernissage, utställningar, program och nyheter.