Barn och familj

Barnvisning_Eldhs_atelj.jpgMuseet har fri entré för barn till och med 15 år i sällskap av vuxen, se våra öppettider. Alla besökare i museet tas emot med en visning, som även vänder sig till barn.

Med hjälp av aktivitetsboken Pyssla med Carl Eldh kan barn i olika åldrar lära sig mer om Eldhs bildvärld och allmänt om skulptur. För dem som vill gå på upptäcktsfärd i ateljéträdgården finns en skulpturjakt att låna i entrékassan.

Sommartid har museet ett enkelt kafé med självservering och sittplatser i ateljéträdgården. Där går det, även går bra att äta medhavd matsäck.

Eldhs ateljé saknar skötbord och det är inte möjligt att ta med barnvagnar in i museet pga. det begränsade utrymmet, men dessa går bra att parkera utanför på museets loggia eller gårdsplan.

Familje- och temadagar
På lov och vissa helger arrangeras familje- och temadagar i museet och ateljéträdgården med visningar och skapande verkstad, se kalendariet för mer information.

Barn- och skolvisningar
Skolor och privata barngrupper kan beställa visningar av museet på valfri tid året runt (utanför ordinarie öppettid), med eller utan skulpturverkstad. Våra duktiga konstpedagoger anpassar visningar och verkstadsuppgifter efter barnens ålder och eventuella önskemål. Temavisningar erbjuds även liksom visningar av sommarsäsongens tillfälliga utställning med samtida skulptur.

En beställd barn/skolvisning tar omkring 60 minuter och kostar 1 000 kr på dagtid, vardagar och en visning med verkstad tar omkring 90 minuter och kostar 1 200 kr på dagtid, vardagar.
Max 25 barn/visning (0-18 år).

Skulpturvandringar
Vi arrangerar även skulpturvandringar för barn, t.ex. i Humlegården med avstamp i frågan, Vad är skulptur? Läs mer om såväl allmänna som beställda skulpturvandringar här.

Mer information
Har Du frågor om vår verksamhet för barn och unga eller vill boka en visning/vandring/verkstad, kontakta vår intendent Elle-Kari Gustafsson på 08-612 65 60 eller ellekari.g@eldhsatelje.se.

Spara

Spara

Spara

Spara


Choose language
segb

Aktuellt

Lediga tjänster. Nu söker vi personal till sommarsäsongen i Carl…»

Våren 2018. Till och med mars har museet öppet vid beställda…»

Verksamhetsbidrag. Det är med stor glädje och tacksamhet som Carl…»

Öppettider
Under vinterhalvåret öppet för beställda gruppvisningar och vid evenemang, se kalendariet.

 

Besöksadress
Lögebodavägen 10
Bellevueparken,
Stockholm

Postadress
Carl Eldhs Ateljémuseum
Lögebodavägen 10
SE-113 47 STOCKHOLM

Telefon
+46-(0)8-612 65 60

Hemsida och e-post 
www.eldhsatelje.se
info@eldhsatelje.se