Ny museichef

Eldhs ateljé från söder, Urban Jörén 2020.jpg

Nu söker Carl Eldhs Ateljémuseum en ny chef.

Inbäddad i Bellevueparkens grönska vid Brunnsviken i Stockholm ligger Carl Eldhs Ateljémuseum. Det var här skulptören Carl Eldh (1873-1954) levde och verkade i trettiofem år. Ateljén ritades av Eldhs vän, arkitekten Ragnar Östberg och stod färdig 1919. Idag utgör miljön med sin speciella atmosfär ett unikt stycke historia, som hyser större delen av skulptörens samlade produktion, liksom ett omfattande arkiv. Men Eldhs ateljé är också en levande mötesplats för nutida konst. Årligen arrangerar museet utställningar med verk av samtida konstnärer, nu Bella Rune. Museet har även en omfattande programverksamhet med visningar, konstnärssamtal, familje- och trädgårdsdagar med skapande verkstad, skolprogram och skulpturvandringar i Stockholm för såväl vuxna som barn.

Stiftelsen Carl och Elise Eldhs Ateljé, som driver museet, söker nu en ny museichef. Museichefen svarar inför stiftelsens styrelse för ledningen av verksamheten och en handfull medarbetare, varav en tillsvidareanställd intendent och ett antal timanställda pedagoger. Museichefen har såväl det konstnärliga som administrativa ansvaret för den löpande verksamheten, fastigheten, medarbetare, arbetsmiljö och ekonomi samt förväntas arbeta operativt med i stort sett alla frågor som rör museet.

Vill du leda och utveckla verksamheten ytterligare vid ett av Europas intressantaste konstnärsmuseer? Då är du personen vi söker!

För närmare information om tjänsten, läs mer här...


Choose language
segb

Aktuellt

Museichef. Nu söker Carl Eldhs Ateljémuseum en ny chef.…»

Recensioner. Här finns länkar till aktuella…»

Ny utställning. Skendöd med verk av Bella Rune öppnar den 14 maj…»

Öppettider
Tisdag–söndag kl.12–16 (drop in). Kort introduktion om museet och utställningen erbjuds varje heltimme (sv) och 13.30 (eng). Övrig tid beställda gruppvisningar, program och evenemang, se kalendariet.
Försiktighetsåtgärder i coronatider.

facebook_30x30.png Följ oss på Facebook

instagram_30x30.png Följ oss på Instagram

Besöksadress
Lögebodavägen 10
Bellevueparken,
Stockholm

Postadress
Carl Eldhs Ateljémuseum
Lögebodavägen 10
SE-113 47 STOCKHOLM

Telefon
+46-(0)8-612 65 60

Hemsida och e-post 
www.eldhsatelje.se
info@eldhsatelje.se