Se och så!

25 May 11:00 - 12:00
Se  och så! Vår i vår trädgård!
Nära stan och nära naturen finns en oväntad trädgård bakom ett tjärat staket. Se och hör om blommor och om spännande skulpturer. Vem eller vilka gjorde konstverken och ordnade trädgården? Vi visar och berättar i ateljén och i trädgården.  Här finns t.ex. Carl von Linné  avporträtterad - passande nog för dagens trädgårdstema! Kommer blomman från ett frö eller en lök? Kom hit så får du veta!

Tillsammans gör vi enkla krukor där vi sår frön. Ta med krukan hem, vattna  och vänta. Snart har du en egen växt. Alla kan odla, även utan trädgård! 

Passar 6-11 år i vuxens sällskap.
Vuxen 80 kr, pensionär 70 kr, studerande 70 kr, barn upp till 15 år fri entré.
Obs! Förbokning: info@eldhsatelje.se (Begränsat antal platser). - See more at: http://www.barnistan.se/skulpturer-och-tradgard-familjeprogram#sthash.mAKhhYpx.dpuf

Se och så, liten.jpg

Nära innerstan,  i Bellevueparken finns en oväntad trädgård bakom ett tjärat staket. Kom hit med Ditt barn, barnbarn eller någon annan liten vän och titta på blommor och skulpturer. Kommer blomman från ett frö eller en lök och vad är en skulptur? Vad händer i trädgården på våren?

Vi börjar med en visning inne i museet och tittar på några verk av Carl Eldh med koppling till trädgården och naturen. Tillsammans sår vi sedan frön i odlingslådor i barnens egen hörna av trädgården. Därefter kan man så på egen hand i enkla, egentillverkade krukor. Ta med krukan hem, vattna  och vänta. Snart har du en egen växt.

En "skulptur- och blomjakt" i trädgården finns även att låna.

Vi börjar kl. 11.00 och håller på till ca 12.00.  Passar barn i åldern 6-11 år i sällskap av vuxen. Ingen föranmälan behövs, men antalet platser är begränsat.

Entré barn 40 kr, medföljande vuxen gratis.

Barnvänligt fika finns i museets enkla trädgårdskafé med självservering.

Läs mer om evenemanget på Barn i stan.

Välkomna!

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Tags:

Choose language
segb

Current

New exhibition. Shadow Play by Rahel Belatchew opens on May 16 and…»

Centenary celebration. Carl Eldh's original studio building turns 100…»

Start of season. On Sunday April 6 the museum reopens for the…»

Opening hours
Thursday-Sunday 12-4 pm. Public guided tour in English at 1.30 pm. Other times, group tours by appointment and collaborative events, see other events and current  for more information.

Visiting address
Lögebodavägen 10
Bellevueparken,
Stockholm

Postal address
Carl Eldhs Ateljémuseum
Lögebodavägen 10
SE-113 47 STOCKHOLM

Telephone
+46-(0)8-612 65 60

Website and e-mail 
www.eldhsatelje.se
info@eldhsatelje.se