Kulturarvsdag

Rahel Belatchew, Bris, 2019. Foto Carl Eldhs Ateljémuseum.jpg

Skulptörens ateljé och kvarter 

Söndagen den 8 september deltar Carl Eldhs Ateljémuseum i Riksantikvarieämbetets rikstäckande kulturarvsdag med visningar, vandringar och pyssel i museet med omgivningar på temat konst och arkitektur. Ateljébyggnaden firar 100 år och dess innehåll vittnar om olika sidor av skulptöryrket – från teknik till färdiga verk – liksom om hållbara och innovativa byggnader i trä i den tillfälliga utställningen.

Programbeskrivning

Museets pedagoger visar Carl Eldhs ateljé och den pågående utställningen Skuggspel med verk av arkitekten Rahel Belatchew (ordinarie visningar, entréavgift).

Barn och unga kan lära sig mer om byggnaden och konsten genom att ladda ner en quizapp, gå på skulpturjakt i ateljéträdgården eller lösa uppgifter i museets aktivitetsbok (passar 6-12 år).

En särskild skulptur- och arkitekturvandring i museets närområde erbjuds även på kulturarvsdagen med start i ateljéträdgården (ingår i entréavgiften, se tid nedan).

Denna dag arrangeras också en allmän skulpturvandring på Norrmalm  (se tid, plats och kostnad nedan).

Hålltider

Söndag 8 september 2019

Kl. 12, 13, 14, 15 visningar av museet och utställningen Skuggspel (sv, 30 min), kl. 13.30 (eng).

Kl. 12.00—16.00 Pyssla med Eldh, skulpturjakt och kulturquiz (för barn och unga).

Kl. 14.00—15.30 Skulpturvandring på Norrmalm, start Strindbergsmonumentet, Tegnérlunden, avslut Sergels torg (100/120 kr, kontant/swish).

Kl. 15.30—16.30 Skulptur- och arkitekturvandring i skulptörens kvarter. Start i museets trädgård, avslut vid Sveaplan. Lös entré (80/100 kr) till en av museets visningar under dagen och föranmäl dig i entrékassan.

Övrigt

Ordinarie entréavgifter för visningar i museet.
Entrébiljett till museet (öppet 12-16) samma dag gäller som entré till Skulptur- och arkitekturvandring i skulptörens kvarter, föranmälan krävs.
Begränsat antal deltagare till visningar och vandringar, först till kvarn gäller. Aktiviteter för barn och unga är fria men för entré till museet krävs sällskap av betalande vuxen.
Till museets skulpturvandring på Norrmalm köps biljetter i museet eller vid samlingsplatsen från ca 10 minuter innan start.

Gör ditt deltagande i vandringarna till en ”Instawalk” genom att lägga upp bilder på instagram med taggarna #kulturarvsdagen #carleldhsateljémuseum. Lägg gärna upp bilder även från museets övriga aktiviteter under den 8 september. Carl Eldhs Ateljémuseum på instagram: @carleldhsateljemuseum.

Välkommen!

Läs mer om Kulturarvsdagens alla andra arrangemang runt om i Sverige.

 

Tags:

Choose language
segb

Current

Coronavirus. The Carl Eldh Studio Museum is temporarily closed…»

Spring 2020. During wintertime (until March) the museum is open…»

Winter break. Happy Holidays! The office is closed for the…»

Opening hours
During wintertime, group tours by appointment and collaborative events, see other events and current  for more information.

instagram_30x30.png Follow us on Instagram

Visiting address
Lögebodavägen 10
Bellevueparken,
Stockholm

Postal address
Carl Eldhs Ateljémuseum
Lögebodavägen 10
SE-113 47 STOCKHOLM

Telephone
+46-(0)8-612 65 60

Website and e-mail 
www.eldhsatelje.se
info@eldhsatelje.se